بازدید امروز : 300
بازدید دیروز : 136
"آناپورنا" نام مجموعه قللی از رشته کوه های هیمالیاست که در شمال مرکزی کشور نپال قرار دارد. آناپورنا در زبان سانسکریت به معنای "الهه حاصلخیزی" است. در منطقه آناپورنا به تماشای مهیب ترین و سر به فلک کشیده ترین قلل هیمالیا می نشینیم که بلند ترین آن قله افسانه ای آناپورنای یک به ارتفاع 8091 متر است.
قله آناپورنا به ارتفاع 8091 متر
اما منطقه آناپورنا علاوه بر اینکه بهشت کوهنوردان حرفه ای جهان است، جاذبه زیادی نیز برای علاقمندان راهپیمایی در مسیرهای کوهستانی دارد.
مسیر دور آناپورنا از سال 1977 که برای راه پیمایان خارجی باز شد، به عنوان یکی از زیباترین مسیرهای راهپیمایی در جهان شهرت دارد.
پیاده دور آناپورنا دو هفته ای به طول می انجامد. در اوایل این مسیر با شکوه، ما به روستاهای زیبایی می رسیم که گروه های قومی مختلف در آن ساکن هستند. سپس به دره های نیمه گرمسیری سبز و روستاها و مزارع کشاورزی می رسیم.
آنگاه رفته رفته ارتفاع می گیریم تا به تماشای چشم اندازهای زیبای هیمالیای برف پوش بنشینیم و مناظر بکری از گیاهان و جانوران هیمالیا را ببینیم.
در مسیر راهپیمایی دور آناپورنا، هرچقدر از شمال رشته کوه های اصلی هیمالیا به سمت فلات بلند و خشک تبت ادامه می دهیم، به همان اندازه از مناظر خیره کننده بیشتری بهره مند می شویم. بلندترین نقطه پیاده روی ، گذرگاه تورونگلا در بالای دره در ارتفاع 5416 متری است. پس از آن با فرود به سمت غرب به روستاهای تبتی می رسیم و از تنگه کالی گانداکی، بین آناپورنای بزرگ و رشته کوه های دائولاگیری که عمیقترین تنگه جهان است که عبور می کنیم.
اما باید از ابتدا و انتهای سفر هم نام برد! سفری که از پایتخت کشور نپال، کاتماندو آغاز می شود. شهر کاتماندو از سایت های تاریخی، معبدهای قدیمی، آرامگاه ها و روستاهای شگفت انگیز احاطه شده است. این شهر در کنار رودخانه مقدس بگماتی قرار دارد که مردم شهر مردههای خود را در کنار آن میسوزانند و خاکستر امواتشان را به آب میسپارند.این مراسم یکی از جاذبه های عکاسی برای گردشگران پر دل و جرات در این شهر است!
اشتباه نکنید اینجا اروپا نیست، اینجا جنگلهای گلستان و گرگان از مناطق زیبایی سواحل خزر است که به علت فاصله بیشتر نسبت به پایتخت کمتر برای تهرانی ها شناخته شده است. جنگل های هزار رنگ پاییزی گلستان و آبشارهای پلکانی زیبای آن که متاسفانه در حال تخریب و انقراض است از جاذبه های فصل پاییز است و نباید فرصت دیدن آنرا از دست داد. اگر به گلستان و گرگان رفتید بندر ترکمن، آشوراده و قبرستان خالد نبی را فراموش نکنید.
دریاچه چورت در شمال شرقی مازندران قرار دارد و وسعتی حدود دو و نیم هکتار دارد. این دریاچه بعلت زمین لرزه ای در حدود 70 سال پیش و بسته شدن مسیر چشمه ای که در کنار دریاچه قرار دارد ایجاد شده است. درختان پاییزی در کنار آب آرام این دریاچه و درختانی که پس از زلزله در آن مستغرق باقی مانده اند مناظر محسور کننده ای را ایجاد کرده اند. در سفر به این دریاچه بازدید از چشمه های رسوبی زیبای باداب سورت را فراموش نکنید و مطمئن شوید که دوربین تان را قبل از سفر جا نگذارید.
انواع اشکال تپه های شنی، شکل گرفته از فرسایش باد، یکی از زیباترین تابلوهای طبیعت را در کویر ورزنه شکل داده است. تجربه سکوت کویر، استراحت دیدگان در طبیعتی فارغ از دستکاری ها و خراش های بشر و هیجان دیدن زیباترین آسمان شب سوغاتی سفر شما به ورزنه خواهد بود. کویر ورزنه از اصفهان صد کیلومتر فاصله دارد و وسعت تپه های شنی آن حدود هفده هزار هکتار است.
نایبند را ماسوله کویر می نامند و جهانگردی نیست که زیبایی های این روستای تاریخی را نستوده باشد. نایبند که در جنوب شرق طبس قرار دارد، واقع بر دامنه کوهستان و مشرف بر دشت های بی انتها ضیافت چشم اندازهایی بی نظیر است. فرصت سفر به این نگین کویری در فصل پاییز را از دست ندهید و در سفر خود حتما طبس و پدیده های نادر آن را هم ببینید.
چند ضلعی های منحصربفرد دریاچه نمک، جزیره سرگردان در میان دریاچه و پهنه سفیدگون تا افق گسترده ی این دریاچه تجربه ایست که هرگز از ذهنتان پاک نخواهد شد. اغلب دریاچه حوض سلطان را که پس از احداث اتوبان تهران-قم در کنار اتوبان قم تشکیل شده است به اشتباه دریاچه نمک می دانند.
اما دریاچه نمک در نزدیکی کاشان و در جوار کویر مرنجاب و ریگ جن قرار دارد. این دریاچه که در اغلب روزهای سال خشک است دارای عرض 80 کیلومتر و طول 30 کیلومتر است و براحتی برروی نقشه ایران بصورت یک لکه سفید بزرگ در مرکز ایران قابل تشخیص است. دریاچه نمک از رسوب لایه های نمک برروی هم تشکیل شده که عمقی بین 5 تا 54 متر دارند. پاییز یکی از بهترین زمانها برای سفر به کویر و مشاهده این پدیده طبیعی منحصر به فرد است.
برای دیدن جاذبه های فوق با اسپیلت همسفر شوید: تورهای یک روزه و تورهای طبیعت گردی چند روزه
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
پیوندهای روزانه
فهرست موضوعی یادداشت ها
بایگانی
اشتراک