بازدید امروز : 735
بازدید دیروز : 136
معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مرند : کشت گل محمدی در مجتمع کشت و صنعت گیاهان دارویی برای اولین بار در سطح شمال غرب کشور در روستای میاب شهرستان مرند
کرمی در بازدید از این مجتمع گفت : این مجتمع در زمین به مساحت 10 هکتار و در سه فاز کشت گل محمدی ، کشت گیاهان دارویی و فرآوری محصولات این گیاهان با آورده شخصی به میزان 10 میلیارد ریال در روستای میاب شهرستان مرند با ایجاداشتغال زایی برای 50 نفر مستقیم و 100 نفر غیر مستقیم در حال فعالیت است.
وی گفت : در حال حاضر در فاز اول، 9 هزار نهال کشت بافتی در این مجتمع در حال کشت است.
کرمی با بیان اینکه گل محمدی جزء محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم است افزود : یکی از هسته های کلیدی سند تدبیر و توسعه شهرستان مرند ترویج محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم همچون گل محمدی و زعفران است که در طول سه سال اخیر شاهد افزایش کشت گل محمدی به مساحت 72 هکتار در سطح شهرستان مرند هستیم که این نشان از توجه مسئولین به این امر است.
وی با اشاره به اینکه مزارع پرورش گل محمدی در این مجتمع به صورت یکپارچه است گفت : مزارع این مجتمع با زیرسازی مناسب و به صورت یکپارچه انجام می پذیرد که این امر باعث افزایش عملکرد در واحد سطح ، افزایش درآمد بهره برداری، مکانیزه شدن کشاورزی و صرفه جویی در مصرف آب می شود.
مدیر مجتمع کشت گیاهان دارویی در مورد آبیاری این مزارع گفت: با توجه به اینگه گل محمدی گیاهی است مقاوم به کم آبی اما جهت افزایش راندمان و بهره وری در تولید ، در هر نوبت آبیاری به میزان 8 لیتر برای هر بوته در هر 48 ساعت از طریق سیستم آبیاری تحت فشار، نیاز آبی مزرعه تامین می شود که این مقدار و زمانبندی در شرایط مختلف همچون زمان قبل از گل دهی و زمان گلدهی و بعد از زمان گلدهی متغیر خواهد بود.
بذلی در خصوص پایه های کشت بافتی گل محمدی گفت: این نوع پایه ها به دلیل کشت در آزمایشگاه از مزایای زیادی برخوردار است، همچون مقاومت به کم آبی و کشت دیمی ، مقاومت در شرایط سخت محیطی ، متناسب با اقلیم های گوناگون ، یکسانی پایه در گلستان های ایجادی ، افزایش توان مدیریت تولید ، سالم سازی شده و عاری از هرگونه امراض اولیه و مهمتر ازهمه امکان کشت در هر موقع از سال که برای اولین بار در این مقیاس در سطح استان صورت گرفته است.
وی گفت: امیدواریم با ورود مابقی پایه های کشت بافتی از مرکز بیوتکنولوژی دکتر رستگار در هفته اول مرداد ماه ، برنامه کشت گل محمدی در فاز اول مجتمع را به پایان برسانیم.
بذلی در خصوص علت کشت بافتی گل محمدی گفت : این نوع کشت به دلیل مقاوم بودن نسبت به شرایط سخت محیطی ، عاری بودن از هرگونه میکروب و قارچ و مهمتر از همه زمان کشت در ایام مختلف سال برای اولین بار در سطح استان آذربایجان شرقی کشت می شود.
وی گفت: در حال حاضر تعداد 9 هزار پایه کشت بافتی گل محمدی در مزرعه کشت شده است.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
پیوندهای روزانه
فهرست موضوعی یادداشت ها
بایگانی
اشتراک