سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 808896

  بازدید امروز : 724

  بازدید دیروز : 136

میاب دان بیر سس

 
قرآن را فرا گیرید که بهترین سخن است و در آن تفقّه کنید که بهار دلهاست واز روشنی آن شفا بجویید که شفای سینه هاست . [امام علی علیه السلام]
 
نویسنده: ابوالفضل روزی طلب ::: چهارشنبه 93/10/3::: ساعت 7:15 عصر
ImageHandler (9)

به گزارش یاشیل وطن، درخت سنجد در برخی از مناطق کشور از جمله استان آذربایجانشرقی و اغلب در حاشیه خانه / آخرین اخبار / دولت آباد مرند سرزمین سنجدها

دولت آباد مرند سرزمین سنجدها

به گزارش یاشیل وطن، درخت سنجد در برخی از مناطق کشور از جمله استان آذربایجانشرقی و اغلب در حاشیه جاده های قدیمی یا حاشیه باغها بعنوان حصار یافت می شود. در شهرستان مرند این درخت و میوه خوشمزه آن در دهستان دولت آباد بوفور وجود دارد.  تا چند سال پیش این میوه از لحاظ قیمت  حرفی برای گفتن نداشت اما با افزایش قیمتها در مورد انواع کالاها این محصول نیز در قالب خشکبار وارد بازار شد و در برخی موراد کیلویی تا ده هزار تومان نیز بفروش میرسد. میوه سنجد یکی از خوراکی های مهم در سالیان گذشته بوده است که با توجه به اینکه در اوایل پاییز برداشت میشود بعنوان خوراکی و یکی از تنقلات شبهای دراز زمستان مورد استفاده قرار می گرفت.

روستای فرهنگی تاریخی دولت آباد بزرگترین روستای شهرستان مرند در شمال شرقی شهر مرند و در فاصله 5 کیلومتری آن واقع شده است و درختان سنجد در جاده های عمومی و حاشیه راهها نظاره گر و میزبان رهگذران می باشد.

درخت سنجد در اروپا و آسیای شمالی رشد کرده و تا هیمالیا انتشار دارد. درخت سنجد دارای ساقه ای به ارتفاع 2 تا 5 متر، خار دار و یا فاقد آن می باشد. برگهائی بیضوی دراز و نوک تیز با دمبرگ کوتاه دارد رنگ پهنک آن در سطح فوقانی سبز مایل به خاکستری ولی در سطح تحتانی به رنگ سفید نقره ای است. گلهای آن کوچک به شکل زنگ به رنگ زرد در سطح داخل و به رنگ نقره ای در سطح خارجی پوشش گل است. عطر قوی گلهای آن نیز غالباً ایجاد ناراحتی و حساسیت می کند.

درخت سنجد را درکتب مختلف به نام های غبیده بادام ، چوب دانه ، نقد ، بل، صرع الکلبه ذکر کرده اند ولی نام عمومی آن سنجد است.
خواص درخت سنجد در تمام اندامهای آن منتشر شده است و ریشه، چوب، پوست و میوه آن دارای خواص دارویی و صنعتی متفاوتی است
اگر آرد و هسته‌ میوه سنجد با هم آسیاب شود مصرف خوراکی آن بیماری آرتروز را درمان می‌کند. مصرف سنجد براى درمان و جلوگیرى از عوارضى مثل «قى»، اسهال صفراوى، زخم روده، سرفه‌هاى حاد گرم، سردرد و اثر رطوبت نافع است. سنجد مقوى قلب و برطرف کننده تب و لرزهاى سرد در بیماریهاى سینه مثل تنگى نفس، زخم ریه و عوارض دماغى محسوب مى شود.

سنجد براى درمان بیمارى هاى کبدى مانند زردى و یرقان مفید است و سنجد پخته شده به طور کامل (پوست – گوشت – هسته) در روغن زیتون به صورت خوراکى جهت درد مفاصل، خارش پوست و رشد مو توصیه شده است.

از امام صادق علیه السلام درباره سنجد شنیدم که مى فرمودند: گوشت سنجد براى گوشت، هسته آن براى استخوان و پوست آن براى پوست مفید است و در عین حال کلیه ها را گرم، معده را ضدعفونى کرده و بازدارنده از بواسیر و تسلسل بول است. ساق پا را تقویت و جذام را از بدن ریشه کن مى کند. جاده های قدیمی یا حاشیه باغها بعنوان حصار یافت می شود. در شهرستان مرند این درخت و میوه خوشمزه آن در ...     با تشکر از سایت یاشیل وطن مرند


 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

لوگوی دوستان

 

درباره خودم


میاب دان بیر سس

ابوالفضل روزی طلب
اینجانب ابوالفضل روزی طلب در 13شهریور سال 1342 در روستای میاب از توابع شهرستان مرند متولد شده ام. از کودکی عاشق شعر و ادبیات و معارف دینی و قرآنی می باشم، امیدوارم به لطف الهی بتوانم خدمتی هر چند ناقابل به هموطنانم انجام داده باشم.
 

حضور و غیاب

 

اشتراک