سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 808585

  بازدید امروز : 413

  بازدید دیروز : 136

میاب دان بیر سس

 
غایت خرد، اعتراف به نادانی است . [امام علی علیه السلام]
 
نویسنده: ابوالفضل روزی طلب ::: پنج شنبه 93/9/27::: ساعت 12:12 عصر

اگر می‌خواهید حیران شوید اینجا بروید!
وستای حیران

 

 

 


می خواهید جایی بروید که هوش از سرتان بپرد؟ دوست دارید یک روز از زندگی تان را در کارت پستال ها بگذرانید؟ پس یک بلیط بگیرید به مقصد آستارا و مستقیم تا حیران بروید! جایی که بدون شک حیران تان خواهد کرد! 


 

 

حیران، نام روستایی ییلاقی و زیبا در غرب شهرستان آستارا واقع در استان گیلان می‌باشد. این روستا در فاصله 30 کلیومتری آستارا قرار دارد.حیران از سه روستای حیران سفلی،حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شده است.

وستای حیران

 

از مهمترین جاذبه‌های گردشگری این روستا گردنه ای است که در مسیر راه ارتباطی آستارا - اردبیل قرار دارد. این گردنه که به همراه روستای ونه‌بین، حاجی امیر بالا و حاجی امیر پایین از مناطق حفاظتی سیاسی و جغرافیایی استان گیلان می‌باشد، از یک طرف مشرف به کوه‌هایی است که پوشیده از جنگل‌های انبوه‌است و از سویی مشرف به دره‌ای نه چندان عمیق که از میان آن آستاراچای عبور می‌کند این رود تعیین کننده مرز استان گیلان ایران و جمهوری آذربایجان است.

وستای حیران

 

این گردنه در بیشتر زمان‌ها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی دره‌ها و کوهپایه‌های آن، پوشیده از گل‌ها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند.

وستای حیران

 

 با این وجود این گردنه چندان مرتفع نیست و ارتفاع بلندترین نقطهء آن از سطح آب‌های آزاد تنها حدود 1500متر است؛ در واقع علت اصلی مه تقریباً دائمی گردنه حیران رطوبت دریای خزر است، نه ارتفاع زیاد این گردنه.

وستای حیران

 

 از این نظر نیز اهمیت دارد که یکی از روستاهای تاریخی و ییلاق بزرگترین خوانین آستارا (ساسانیان) و قشلاق‌های غربی و شمالی این شهرستان در گذشته بوده‌است.

وستای حیران

 

در مرز میان استان های گیلان و اردبیل، در قسمت غربی گردنه ی حیران، در یک فاصله ی هفت کیلومتری به سمت نمین و اردبیل، دامنه های سرسبز و کم شیبی قرار گرفته که پوشش درختان جنگلی وگل های رنگارنگ به آن زیبایی خاصی بخشیده است.

در سفر به گردنه حیران سورتمه سواری و تله کابین و خرید عسل مرغوب محلی را فراموش نکنید. مسیر تله کابین حیران، از جاده آستارا به اردبیل در منطقه حیران در حوزه استحفاظی اردبیل آغاز شده و وارد جنگل فندقلو می‌شود

 

 

اهالی حیران آذری هستند و به زبان ترکی سخن می‌گویند. این منطقه از یک سو مشرف به کوه‌هایی پوشیده از جنگل‌های انبوه‌است و از سوی دیگر مشرف به دره‌ای نه چندان عمیق است که از میان آن رود آستارا، آقچای عبور می‌کند که این رود مرز ایران و کشور آذربایجان را تعیین می کند.این روستا به دلیل زیبایی طبیعی آن، به عنوان یکی از منطقه‌های نمونه گردشگری در ایران به شمار می‌رود.

 

وستای حیران

 

اگر به این منطقه سفری داشته باشید متوجه خواهید شد که چرا این نام را برای این منطقه انتخاب کرده‌اند. زیبایی بیش از حد این طبیعت هر تماشاگری را حیران می‌کند. جاده‌ای که مثل یک مار تنومند به یک کوه بزرگ پیچیده شده، تا ارتفاع بسیار زیادی بالا رفته و ماشین‌ها را می‌بینیم که سوار بر روی این مار دراز در آن ارتفاع بلند در حرکت هستند.

وستای حیران

 

وقتی که این مسیر زیبا طی می‌شود هر چند دقیقه کوتاه با پیچ تندی روبرو می‌شوید که باید آن را دور زد. وقتی بالاتر می‌روید در طول مسیر رستوران‌ها و سالنهای غذاخوری و پذیرایی زیادی را می‌بینید و استراحت های کوتاه در کنار پرتگاه برای دیدن طبیعت زیبا و ماشینهایی که در زیر روی جاده پر پیچ و خم دیده می‌شوند روحتان را تازه می کند.

وستای حیران

 

در سفر به گردنه حیران سورتمه سواری و تله کابین و خرید عسل مرغوب محلی را فراموش نکنید. مسیر تله کابین حیران، از جاده آستارا به اردبیل در منطقه حیران در حوزه استحفاظی اردبیل آغاز شده و وارد جنگل فندقلو می‌شود.

وستای حیران

 

 این تله کابین 1500 متری که بزرگترین تله کابین کشور است، در نقطه‌ای از گردنه حیران قرار گرفته که از طرف شرق به دریای خزر و شهر آستارا و چشم‌اندازهای زیبای گردنه حیران و از طرف غرب و جنوب به جنگل‌های زیبای فندقلو و از شمال نیز به شهرهای مرزی جمهوری آذربایجان مشرف است.

 

فراوری: الهام مرادی

بخش گردشگری تبیان


 

  

برگرفته از دلگرم، ایستا


 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

لوگوی دوستان

 

درباره خودم


میاب دان بیر سس

ابوالفضل روزی طلب
اینجانب ابوالفضل روزی طلب در 13شهریور سال 1342 در روستای میاب از توابع شهرستان مرند متولد شده ام. از کودکی عاشق شعر و ادبیات و معارف دینی و قرآنی می باشم، امیدوارم به لطف الهی بتوانم خدمتی هر چند ناقابل به هموطنانم انجام داده باشم.
 

حضور و غیاب

 

اشتراک