سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 786193

  بازدید امروز : 124

  بازدید دیروز : 172

میاب دان بیر سس

 
فرمان خدا را بر پا ندارد جز کسى که در حق مدارا نکند و خود را خوار نسازد و پى طمعها نتازد . [نهج البلاغه]
 
نویسنده: ابوالفضل روزی طلب ::: جمعه 93/10/12::: ساعت 9:51 عصر

جمعیت        آشنایی با جلفا و زیبایی های آن
براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، جمعیت شهرستان جلفا در حدود 55166 نفر (1.5 درصد جمعیت استان) و جمعیت مرکز این شهرستان 5628 نفر برآورد شده است. جمعیت شهری این شهرستان 37756 نفر و جمعیت روستایی آن 17410 نفر و تعداد خانوار آن 16128 خانوار است.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان جلفا در شمال کوه کیامگی داغ و در حاشیه? جنوبی رود ارس واقع است. این شهرستان از جنوب به شهرستان مرند و شهرستان ورزقان، از شرق به شهرستان کلیبر، از غرب به استان آذربایجان غربی و از شمال به جمهوری آذربایجان و ارمنستان محدود است.این شهرستان در گذشته تابع شهرستان مرند بود که بعداً با الحاق برخی روستاهای دیزمار ارسباران به مرکزیت خاروانا تحت عنوان بخش سیه رود یا دیزمار غربی به شهرستان تبدیل شد.بیشتر مکان‌های تاریخی و اماکن مذهبی و جنگلی-توریستی این شهرستان در دیزمار غربی و در روستاهای کردشت، اشتبین، نوجمهر، دوزال و ...قرار دارند.

آثار تاریخی و دیدنی

شهرستان جلفا به دلیل داشتن آثار تاریخی و دیدنی فراوان یکی از شهرستان‌های دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. از مهم‌ترین آثار تاریخی و دیدنی این شهرستان آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی، برج دوزال، حمام کردشت، کلیسای سنت استپانوس، آسیاب خرابه، روستای اشتبین، کلیسای مریم مقدس، امامزاده سید محمد جلفا، زیارتگاه بابا یعقوب، قلعه علی بیگ، حمام تاریخی جلفا، امامزاده سید ابراهیم و قلعه کردشت هستند.

برج دوزال وحمام کردشت:

  حمام کردشت

کلیسای سنت استپانوس و آبشارآسیاب خرابه:

کلیسای سنت استپانوس 

امامزاده سیدمحمد:

 

روستای اشتبین:

وضعیت اقتصادی
منطقه آزاد ارس که بخش بزرگی از آن در شهرستان جلفا واقع شده با برخورداری از مرز مشترک با کشورهای آذربایجان ، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان و وجود خطوط ارتباطی با اروپا و منطقه قفقاز ، ‌ترکیه و حوزه مدیترانه و قرارگیری در کریدورهای بین المللی حمل و نقل، پیشینه تاریخی اقتصادی قابل توجه، اقلیم مناسب، منابع غنی آب، مراتع و ذخیره‌گاه‌های جنگلی، قابلیت‌های توسعه گردشگری در زمینه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی و ورزشی بین-المللی و پتانسیل بالای رشد و توسعه صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدماتی و علمی و آموزشی به طور بالقوه نقش حائز اهمیتی را در ارتباط با چشم انداز بیست ساله به خود اختصاص داده است. وجود معادن غنی و ایجاد صنایع وابسته و نزدیکی به شبکه های زیربنایی، زمینه های توسعه تکنولوژی های نوین ، (بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی وIT)  بستر را برای حضور موثر در عرصه ملی در جهت رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی و کسب جایگاه اول اقتصادی،‌علمی و فن آوری در منطقه، را فراهم می آورد. ‌همچنین سابقه تاریخی مرکزیت تجاری منطقه و توانمندی های بالای صادراتی و با فراهم سازی زیرساخت ‌های توسعه، فعالیت های بازرگانی در کنار گمرکات و مراکز تخلیه و بارگیری کالا می تواند بسترساز تعامل سازنده با جهان باشد. توسعه این شهرستان به ترتیب بخش های بازرگانی، خدمات و صنعت است. وجود منطقه آزاد صنعتی تجاری ارس در جوار شهرستان جلفا به عنوان بستری مناسب برای سرمایه‌گذاری صنعتی می باشد.

منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس

منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس در استان آذربایجان شرقی و شمال غرب ایران واقع شده‌است. این منطقه در مجاورت سه کشور جمهوری خودمختار نخجوان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان قرار گرفته دارای وسعت 51،000 هکتار است. منطقه? آزاد ارس در 137 کیلومتری شهر تبریز -که یکی از قطب‌های عمده? دانشگاهی و صنعتی ایران است- قرار داشته و با شهر تهران نیز 761 کیلومتر فاصله دارد.شهر جلفا به عنوان مرکز این ناحیه صنعتی-تجاری، در زمینه تجاری و گمرکی دارای پیشینه‌ای صد ساله بوده و مرز مشترک ایران و نخجوان در شهر جلفا به عنوان پرترددترین مرز مسافری ایران، پس از فرودگاه‌های تهران مطرح است.

 دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی

این منطقه دارای 5 دانشگاه بین‌المللی است که 4 هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و پی‌اچ‌دی در آن‌ها مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه‌ها عبارتند از:

  • پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران
  • پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تبریز
  • شعبه بین‌المللی ارس دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی جلفا
  • شعبه بین‌المللی دانشگاه پیام نور جلفا

تاکسی هوایی

برای نخستین بار در ایران، تاکسی هوایی (به انگلیسی:Air taxi)‏ بین تبریز و منطقه آزاد ارس راه‌اندازی شده‌است. این امکان برای تردد سرمایه‌گذاران و گردشگران به این منطقه در زمان 40 دقیقه به وجود آمده که بر این اساس در باند تازه تأسیس منطقه آزد ارس در جوار دشت گلفرج، دو فروند هلیکوپتر فراهم شده‌است.

تقسیمات کشوریطبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان جلفا دارای دو بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های شجاع، ارسی و داران) و سیه‌رود (شامل دهستان‌های دیزمار غربی و نوجه‌مهر)، سه نقطه شهری به نام‌های جلفا، هادی‌شهر و سیه‌رود و 61 آبادی می‌باشد.

پایگاه اطلاع رسانی موج ارس جلفا:

mojearasejolfa.ir

:: موضوعات مرتبط: معرفی کلی، معرفی شهرهای آذربایجان، جاذبه های گردشگری، بناهای تاریخی، اخبار منطقه، مشاهیر و بزرگان
:: برچسب‌ها: جمعیت جلفا, موقعیت جغرافیایی جلفا, آثارتاریخی جلفا, اقتصادجلفا, منطقه آزادارس

 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

لوگوی دوستان

 

درباره خودم


میاب دان بیر سس

ابوالفضل روزی طلب
اینجانب ابوالفضل روزی طلب در 13شهریور سال 1342 در روستای میاب از توابع شهرستان مرند متولد شده ام. از کودکی عاشق شعر و ادبیات و معارف دینی و قرآنی می باشم، امیدوارم به لطف الهی بتوانم خدمتی هر چند ناقابل به هموطنانم انجام داده باشم.
 

حضور و غیاب

 

اشتراک